Élelmiszer-biztonsági és minőségirányítási rendszerek kiépítése

Cégünk szakemberei szívesen segítenek Önnek az élelmiszer előállítással és forgalmazással kapcsolatos engedélyek megszerzésében, teljeskörű HACCP terv kidolgozásában, a kiválasztott élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer kiépítésében, és a meglévő rendszer felülvizsgálatában, aktualizálásában egyaránt.

Üdvözöljük az Innova Food & Consulting Kft. weboldalán! Cégünk elsősorban  minőségirányítási és élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek kiépítésére, fenntartására és fejlesztésére szakosodott. Emellett szívesen segítünk Önnek kutatás-fejlesztési projektek megvalósításában, pályázati projektek kidolgozásában, a pályázatok megírásában, valamint projektmenedzsment feladatok ellátásában is. Böngésszen weboldalunkon, és ismerje meg részletesen szolgáltatásainkat! Ha pedig kérdése van, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot!

Az Innova Food & Consulting Kft. – többek között – hatékony segítséget nyújthat a kiválasztott élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer követelményeinek hatékony bevezetésében. Szolgáltatásaink magukba foglalják a teljes dokumentáció elkészítését – beleértve a szabályozó jellegű dokumentumokat és a szükséges formanyomtatványokat -,  munkatársak felkészítését, belső auditok lebonyolítását, vezetői átvizsgálásban való közreműködést, és sok más területet, amelyek a hatékony és eredményes együttműködéshez szükségesek.

Szolgáltatások

Termék és élelmiszerbiztonsági rendszerek

HACCP

Az Európai Unió minden tagállamában az élelmiszer-ellátási lánc teljes területén, így minden élelmiszer- és takarmányipari vállalkozás esetében kötelező a HACCP alapelvein alapuló állandó írásos rendszert/tervet bevezetni, megvalósítani és fenntartani.

A HACCP rendszer kiépítésének alapja az adott vállalkozás termelési folyamatiban a lehetséges veszélyek megállapítása a termék-előállítás valamennyi szakaszában, ezen veszélyek előfordulási valószínűségének és súlyosságának értékelése és a szabályozásukra szolgáló megelőző intézkedések megállapítása.

A HACCP-rendszer kiépítésével a meghatározásra kerülnek azon pontok, eljárások és műveleti lépések, amelyek szabályozásával a veszélyek megszüntethetők vagy elfordulásuk valószínűsége a lehető legkisebbre csökkenthető, valamint megállapításra kerülnek azon kritikus határértékek, amelyeket be kell tartani annak biztosítására, hogy az adott kritikus szabályozási pont (CCP) megfelelő szabályozás alatt álljon. Ezek meghatározása után a CCP-k szabályozását felügyelő rendszer felállítása, majd a szükséges helyesbítő tevékenység meghatározása következik.

Mindezekkel egy olyan átfogó dokumentáció kerül létrehozásra, amely a HACCP alapelveire és alkalmazásukra vonatkozó minden eljárást és nyilvántartást tartalmaz, melyek elsődleges célja a lehetséges veszélyek kiküszöbölésével vagy meghatározott szinten tartásával elérni a megfelelő termékbiztonságot.

Cégünk segítséget nyújt Partnereink számára teljes körű HACCP rendszerek kiépítésében, valamint meglévő rendszerek felülvizsgálatában és aktualizálásában egyaránt.

HACCP rendszerrel kapcsolatos szolgáltatásaink

  • Folyamatábra elkészítése
  • Termékleírások összeállításában való közreműködés
  • Veszélyelemzés összeállítása, Kritikus Szabályozási Pontok (CCP) kijelölése
  • Felügyeleti és igazolási terv összeállítása
  • CCP validálás, HACCP-terv verifikálás (igazolás)
  • HACCP munkacsoport ülési jegyzőkönyvek összeállítása
  • Felügyeleti rendszerhez szükséges szabályzatok összeállítása (pl. Higiéniai utasítás, Takarítási utasítás stb.)
  • Szükséges formanyomtatványok elkészítése
  • Oktatások: üzemi és személyi higiéniai oktatás, HACCP oktatás

Önnek miben segíthetünk?

Maradt megválaszolatlan kérdése? Tegye fel nekünk és szakértői csapatunk hamarosan választ ad rá!

kapcsolat